TOEKOMSTBESTENDIG WONEN IN EEN MONUMENT: STEK 13!

Twenty-four Real Estate realiseert aan de Stek 13, een oud gemeentearchief, een (r)evolutionair concept van toekomstbestendig wonen, waarbij op een andere wijze de woon- en leeftoekomst benaderd wordt in combinatie met ouder worden. Wonen in Stek 13 in Dordrecht betekent wonen en ouder aan de oostkant van de oude binnenstad in een omgeving die met u meebeweegt.

 

Stek 13 bestaat uit 28 zelfstandige huur- en koopappartementen waarbij op innovatieve wijze zowel het appartement zélf als de domotica (slimme technieken voor thuis ten behoeve van vitaliteit en zelfredzaamheid) én de gezondheidszorg kunnen meebewegen met de gezondheid van u en eventueel dat van uw partner.

 

Het pand is gunstig gesitueerd aan de rand van het oude stadscentrum van Dordrecht en biedt naast de voorzieningen van de stad tegelijkertijd op redelijke afstand de rust en ontspanning van het groene gebied van het Biesbosch. Op slechts 4 minuten loopafstand bent u verwijderd van de Voorstraat, de winkelstraat van Dordrecht met veel leuke horecavoorzieningen, 13 minuten van Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk, 2 minuten van het Dordrechts museum en 5 minuten verwijderd van de schouwburg. Kortom, veel (op loopafstand) binnen handbereik. Parkeren is in de nabij gelegen parkeergarage Riedijkshaven (privé parkeren).

 

 

foto-locaties-dordrecht

 

 

Zeker in de 14e eeuw, maar mogelijk eerder, liep door de landzijde van de stad een uitgebreid binnengrachtstelsel met zijtakken. Het diende als waterafvoer, watervoorziening en open riool. Zodoende ook rondom Stek 13 liep een grachtenstelsel die de schietbanen van de daar gelegen schuttersdoelen omsloot. Het oefenterrein van de schutterij werd omheind met struiken en bomen, ook wel Stek genoemd. Stek 13 bevond zich net buiten dat terrein. Inmiddels zijn de grachten rondom Stek gedempt rond 1890 en verijsde in 1914 één van de eerste specifieke stadsarchieven van Nederland: Stek 13, een rijksmonument met historische waarde in de wijk Bleijenhoek.

 

De wijk Bleijenhoek op de plek waar Stek 13 staat is een plek waar meerdere architectuurstijlen samenkomen, waar zowel huur- als koopappartementen en huizen staan in de sectoren sociale huur, modaal en modaal +. De plek rondom Stek 13 wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk gebied als onderdeel van de oude binnenstad.

 

Stek 13 heeft een bijzonder karakter en een beeldbepalende gevel. De bereikbaarheid is uitstekend. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto én zelfs te water is Stek 13 eenvoudig te bereiken.

 

 

 

merwedam

 

 

Met de onderstaande foto’s en impressies, geven wij u graag een rondleiding door de stad, de wijk en door het pand.

Dordrecht centrum

Omgeving Stek 13

Meer weten?

Vraag nu een brochure aan!